Tävlingarna direktsänds i SVT

Tävlingarna direktsänds i SVT

0 827

SVT hårdbevakar Skid-SM I Örebro/Ånnaboda den sista veckan i januari. Det blir direktsändningar från alla tävlingsdagar och lördagen den 31 januari samt söndagen den 1 februari, finns Vinterstudion på plats i Örebro skidstation, Ånnaboda.

Yvette Hermundstad och Anders Blomqvist, två välkända SVT-Profiler som kommer till Ånnaboda.
Yvette Hermundstad och Anders Blomqvist, två välkända SVT-profiler som kommer till Ånnaboda.

– Vi sänder nästan nio timmar från SM-veckan i Örebro i Vinsterstudion både på lördagen och söndagen, säger Ulf Nilsson, SVT:s projektledare för SM-veckan.

– Programledare blir Yvette Hermundstad och det kommer att bli mer sändningar från SM-veckan än tidigare, eftersom det inte pågår någon världscup den helgen, varken i skidskytte, längd eller alpint, fortsätter Ulf Nilsson. Men det blir förstås mycket skidor, med tanke på skid-VM i Falun en månad senare, tillägger han.

Redan onsdagen den 28 januari sänder SVT mellan kl.10.55–14.00 från SM-premiären i Ånnaboda. Först ut är damernas och herrarnas skiathlontävlingar. Dagen därpå visar SVT stafetterna mellan kl.09.00-12.35. Och så avslutas alltså SM-veckan med Vinterstudion under helgen. Lördag mellan kl.09.00 och 17.50 samt söndag mellan 09.00 och 17.55. Alla dagar i SVT 1. På plats finns expertkommentatorn Anders Blomqvist och tävlingarna refereras av Jacob Hård eller Jonas Karlsson.

– Vinterns SM-vecka i Örebro med totalt 25 aktuella idrotter är den största hittills, så vi sänder även i SVT play från måndagen den 26 januari. Men vi är just nu inne i slutskedet av planeringsarbetet och kan inte ange exakt hur sändningarna i veckan kommer att se ut, säger Ulf Nilsson.

Här hittar du vinterstudion på webben

 

LIKNANDE INLÄGG

0 2129

0 1859