Klartecken för tävlingar i Ånnaboda!

Klartecken för tävlingar i Ånnaboda!

0 970

Klockan tolv i dag gav Svenska Skidförbundets Ludvig Remb klartecken för SM-tävlingarna i Kilsbergen.
– Vi har tagit hänsyn till vädret och de sportsliga förutsättningarna. Nu ligger allt fokus på Ånnaboda, säger Örebro skidallians ordförande Lasse Lundberg.

Hur känns det, Robert Erixon, tävlingsledare?
– För mig känns det inte så mycket annorlunda än i går. Det är fortfarande cirka 700 meter spår som vi måste få till på olika sätt för att säkra arrangemanget och åkarnas säkerhet. Men jag är givetvis mycket glad för alla örebroare som längtat så efter detta skid-SM.

Tävlingsledaren Robert Erixon.
Tävlingsledaren Robert Erixon

När fick du beskedet?
-Jag har varit med i beslutsprocessen hela tiden tillsammans med Ludvig Remb från Svenska Skidförbundet och juryns ordförande Annika Dahlman. Vi har sovit på saken och  inväntat ett par garantier som Örebro kommun varit tvungna att garantera. Efter det så har beslutet blivit så mycket enklare att ta, svarar Robert.

Vad var det som avgjorde till Ånnabodas fördel?
– Vi kan komma att behöva omfördela snö samt köra ut snö på spåret. Där ställer Örebro kommun upp med maskinella resurser.

Är det klartecken även för draghund och skidorientering?
– Nej, de inväntar vårt beslut samt mer snö.

Hur mycket kanonsnö kan ni göra fram till SM och hur många köldgrader krävs?
– Den frågan passar jag på. Vi kan inte längre lita på kylan, men den skulle vara en väldigt stor bonus, liksom  mer natursnö.

De planerade spåren blir klara, inte bara elljusslingan?
– Ja, vi räknar med att spåren är klara till måndagen den 26 när åkarna kommer hit, svarar tävlingsledaren Robert Erixon och kavlar upp skjortärmarna.

LIKNANDE INLÄGG

0 2129

0 1859