Nyblivna europamästare tävlar i Ånnaboda

Nyblivna europamästare tävlar i Ånnaboda

0 1151

Nu är det klart –  fredagen den 30 januari avgörs SM i skidorientering i Ånnaboda som en del av SM-veckan 2015.

– Nu kan vi sjösatta plan A, säger den rutinerade banläggaren Christer Tapper, Almby IK, som nu kommer att bjuda på en hel del klurigheter.

– Det fanns även en plan B om vi på grund av snöbrist bara kunde använda det korta el-ljusspåret. Men tack vare den senaste veckans snöfall kan vi nu erbjuda spännande och utslagsgivande banor som delvis går i samma spårsystem som längdåkarna använder sig av, fortsätter Christer Tapper.
Anmälningstiden till tävlingarna  har inte gått ut, men samtliga svenskar som tog medalj på Europamästerskapen i helgen är på plats. Dessutom några mästare från andra länder som tävlar för svenska klubbar.

Guldtrio
Det svenska damerna som tog EM-guld står på startlinjen i SM. FOTO: Martin Jörg, Bern, Schweiz (Orientering.se)
Dubbla världsettan i orientering och skidorientering Tove Alexandersson framträder som en klar favorit i damklassen. Främst kommer hon att utmanas av landslagskollegan Josefin Engström. På herrsidan är det fler som kan lägga sig i diskussionen, men främst handlar det om Andreas Holmberg och Erik Rost. Samtliga dessa fyrar tog medaljer på helgens Europamästerskap.

Skidorientering består av två delar. På fredag morgonen med start klockan 8.30 kör de en sprintbana som sedan ligger till grund för eftermiddagens jaktstart som startar klockan 14.00.

För mer information kontakta Lasse Lundberg 073 – 057 15 74

* STARTSIDA: Andreas Holmberg FOTO: Malin Björkqvist, Skogssport (Orientering.se)

LIKNANDE INLÄGG

0 2185

0 2037