Hellner fick ett bra besked

Hellner fick ett bra besked

0 1044

Marcus Hellner är på väg mot storformen lagom till VM i Falun i februari. Han vann skiathlon 15+15 kilometer när herrarnas SM-tävlingar inleddes i Ånnaboda utanför Örebro. I spurten slog han Lars Nelson med 1,4 sekunder.

Johan Olsson gjorde en stark comeback och tog brons, 6,6 sekunder efter Hellner, trots problem med utrustningen. Johan tvingades byta skida under den klassiska delen, men gjorde en strong upphämtning som dock inte räckte ända fram till seger. Men Johan var nöjd. Han har inte tävlat sedan premiären i Bruksvallarna i november på grund av en efterhängsen förkylning.

SM-veckan 2015, dag 2
Starten har just gått i herrarnas skiathlon. JOHAN BERNSTRÖM/BILDBYRÅN

Gladast var dock Marcus Hellner.
-Det här var ett bra besked. Jag har fått det kvitto som jag ville ha, sa han till SvT-sport efter målgång.
– Jag tänker mycket på VM och ville få en bra känsla och tekniken att stämma. Kroppen svarade bra. Jag tror att den bara blir piggare och piggare, fortsatte Hellner.

Calle Halfvarsson, en av de tuffaste konkurrenterna, som var med i tätklungan inför sista varvet brakade
igenom ett skyddsnät i den fruktade

Matsabacken några kilometer från mål. Calle Halfvarsson kom upp
på benen igen, men tog sig i mål långtifrån medaljstriden.

– Det var så moddigt, nästan som gröt, där i kurvan i slutet av utförsbacken. Ena skidan skar och jag flög rakt ut i skogen, över skyddsnätet, berättade Calle för SvT:s reporter när han ,kommit i mål.

– Det gick bra, men jag var livrädd precis innan jag landade. Hade det stått ett träd där kunde jag ha brutit ryggen. Men jag landade i snö, så det var ju tur, sa Calle Halfvarsson som nu blev nia på distansen, två och en halv minut efter ettan Marcus Hellner.

Samtliga resultat från dagen återfinns här.

TEXT: HÅKAN BÅGENVIK
FOTO STARTSIDA: JOHAN BERNSTRÖM/BILDBYRÅN

LIKNANDE INLÄGG

0 2129

0 1858