Två kungar i Ånnaboda

Två kungar i Ånnaboda

0 958

Det fanns en (skid)drottning Kalla – men två ”kungar” i Ånnaboda/Örebro skidstadion den här eftermiddagen. Men den riktige kung Carl XVI Gustaf som var på blixtvisit under en dag i Kilsbergen ville inte abdikera för skidkung Hellner.

– Han är kungen i skidspåren, jag stannar som Kung i Sverige,förklarade Kung Carl Gustaf inför en jublande publik vid blomsterhyllningen av skidåkarna efter damernas och herrarnas skiathlonlopp.

Då passade arrangörerna också på att gratulera Kungen på hans namnsdag. Vilket fick en märkbart överraskad och glad Konung att hoppa upp överst på prispallen.

SM-veckan 2015, dag 2
Kung Carl XVI Gustaf gratulerade sm-medaljörerna.  JOHAN BERNSTRÖM/BILDBYRÅN

– Första och enda gången jag får stå här, sa han och tog emot en blomsterbukett från arrangörerna.
– Annars brukar det vara jag som delar ut blommor, fortsatte Kungen.

Men något allmänt firande var det inte tal om, trots allmän flaggdag.
– Nej, absolut inte. Jag firar väl här med de fantastiskt fina tävlingarna jag fick uppleva med Kalla och Hellner som segare i dag. det är bra för bägges självförtroende inför VM i Falun.

Trots ihållande regn stod Kungen kvar på sin post.
– Lite otur för arrangörerna, men vädret har varit upp och ner i hela landet det här året, konstaterade han. Men det syns ju att arrangörerna är väl förberedda, så det såg jättefint ut, trots regnet, sa Kung Carl Gustaf och önskade alla en fortsatt god SM-veckan innan han återvände till Stockholm.

TEXT: HÅKAN BÅGENVIK
FOTO STARTSIDA: JOHAN BERNSTRÖM/BILDBYRÅN

LIKNANDE INLÄGG

0 2129

0 1859