Åsarna högst upp på pallen

Åsarna högst upp på pallen

0 907

Johan Olsson, Åsarna, är det stora utropstecknet i årets skid-SM.

Olsson som inte kört en tävling på över två månader på grund av sjukdom inledde SM-veckan med brons på skialthon, trots problem med skidorna. Och i stafetten över 3 x 10 km klassisk stil visade Johan att han är på väg mot storformen lagom till VM på hemmaplan i februari.

Johan gick ut på andra sträckan, 1,40 efter ledande Gellivare och IFK Mora. När han växlade över till Lars Nelson 10 kilometer senare, var Åsarna i ledning.

– Det kändes riktigt bra hela vägen, sa Johan Olsson.

– Jag försökte att öppna väldigt hårt och bara damma på detjag hade. Det är väldigt inspirerande när man tar in massor av tid hela tiden.

SM-veckan 2015, dag 3
Tre nöjda guldmedaljörer. Från vänster Lars Nelson, Johan Olsson & Anton Karlsson. FOTO: NILS JAKOBSSON/BILDBYRÅN

Men trots att Åsarna ledde när Lars Nelson gick ut på sista sträckan blev det en tuff kamp om guldet efter ett strålande lopp av IFK Moras Emil Jönsson.

Han var den ende åkaren som kunde hänga på Nelson och först på upploppet stod det klart att Åsarna skulle säkra guldet, 5,5 sekunder före IFK Mora.  Hudiksvall blev trea efter en stark slutsträcka av Daniel Richardsson, nästan en och en halv minut efter Åsarna.

Lördagens individuella start på 15 kilometer fritt blir bland annat Olsson och Hellners sista SM-start innan uppladdningen inför Falun-VM börjar på allvar.

Hellners Gellivare hamnade till slut på 20:e plats i stafetten, men Marcus vann första sträckan – alltid en tröst i bedrövelsen.

TEXT: HÅKAN BÅGENVIK
FOTO STARTSIDA: NILS JAKOBSSON/BILDBYRÅN

 

LIKNANDE INLÄGG

0 2129

0 1859