Calle flög igen – nu mot guld!

Calle flög igen – nu mot guld!

0 1044

I SM-premiären flög favoriten Calle Halfvarsson ut i skogen – i dag flög han förbi konkurrenterna och vann stort på 15 km fristil och säkrade sitt första SM-tecken.

– Skönt att få revansch efter det första loppet som blev helt misslyckat Jag hade bestämt mig för att vinna i dag och var så revanschsugen att det bara sprutade om energi, sa Calle till SvT.

Calle Halfvarsson, Falun Borlänge SK, ledde loppet från start till mål. Och marginalen till konkurrenterna blev större och större för varje varv som gick. I mål var han 37,9 sekunder före tvåan Daniel Richardsson från Hudiksvall.

– Ja, får tacka Simon (Andersson) som gjorde ett suveränt sista varv. Jag fick en riktigt bra rygg där när jag kom i fatt honom på det sista varvet, förklarade Calle Halfvarsson.

Han bevisade nu ännu en gång att han är Sveriges klart bäste manlige skidåkare just nu. Något som lovar gott inför VM i Falun om några veckor.

Calle Halvarsson kontrollerade loppet från start till mål. FOTO:MIKAEL BILOCK

– Jag hoppas ha lite till att ta ut inför VM. Och det blir svårt att välja bort någon distans. Det känns som jag har medaljkapacitet i de flesta loppen, fortsatte Calle Halfvarsson i SvT-intervjun.

Daniel Richardsson blev alltså tvåa.

– Jag kände att jag hade kapacitet att vara med och slåss om guldet i dag, men Calle var starkare. Jag är nöjd med silvret, sa Daniel till SvT direkt efter loppet.

Klubbkamraten och veteranen Anders Södergren som jagade en VM-biljett blev dagens största överraskning med sin bronspeng. Men han får vänta tills i morgon eftermiddag på beskedet; VM eller ej.

– Det blir klartecken om jag får säga det själv, men det är absolut inte självklart. Konkurrensen är hård. I dag var det extremt svåråkt, men formen blir bättre och bättre tack vare att jag fått vara frisk, sa Anders Södergren.

Dagens besvikelse var Marcus Hellner, hela 1.11,9 efter Halfvarsson. Många trodde på ett fall under andra varvet.

– Nej, det har inte hänt något. Jag känner mig bara sliten. Jag fick bita i på slutet för att ta mig i mål, sa en besviken Hellner.

TEXT: HÅKAN BÅGENVIK
FOTO: MIKAEL BILOCK

LIKNANDE INLÄGG

0 2130

0 1865