Uppvisning av Kalla

Uppvisning av Kalla

0 993

Charlotte Kalla blev som väntat årets skiddrottning under SM-veckan i Ånnaboda/Örebro.

Hon utklassade sina landslagskolleger både på skiathlon och stafett. Och fullföljde SM-veckan med en överlägsen seger på favoritdistansen 10 km fri stil. Det blev en uppvisning av högsta klass inför storpubliken i Örebro skidstadion – trots ett ymnigt snöfall. I mål var Charlotte Kalla, tävlande för Piteå Elit, 1.19,3 före tvåan Anna Haag, IFK Mora och 1.26,6 före bronsmedaljösen Emma Wikén, Åsarna.

– Största segermarginalen någonsin för Charlotte i ett SM, hävdade SvT:s skidexpert Anders Blomquist. Och det lovar gott inför VM i Falun, fortsatte han.

Charlotte Kalla själv var strålande glad efter SM-veckans tredje raka SM-guld.

Charlotte kalla vann Lördagens tävling i överlägsen stil. FOTO:MIKAEL BILOCK

– Det kändes riktigt bra i dag. Jag har fått tillbaka glädjen i åkningen under den här SM-veckan och är nöjd med mina prestationer, speciellt i dag då jag orkade hålla tempot över alla 10 kilometer, sa Kalla.

Hon lämnar nu tillsammans med andra landslagsåkare skid-SM för att ladda för VM.

– Nu tar jag med mig den här glädjen jag har haft i åkningen till Falun. Det är en härlig tid jag nu går in i, sa Kalla.

Hon ledde milloppet från start till mål. Frågan var aldrig vem som skulle vinna utan vilka som skulle knipa silver och brons. Det stod under hela loppet mellan Anna Haag, Emma Wikén, Maria Rydqvist och Ida Ingemarsdotter. En kamp som vanns av Anna före Emma.

– Nästan en och en halv minut upp till Charlotte en sådan här dag är inget jag är besviken över, sa trean Emma Wikén.

– Det var sjukt jobbigt att klättra upp för den där backen tre gånger, men det känns bra med ännu ett brons, fortsatte Emma Wikén.

– Det känns mycket, mycket bättre nu än inför OS i fjol, tillade hon och koncentrerar sig nu på VM i Falun.

TEXT: HÅKAN BÅGENVIK
FOTO: MIKAEL BILOCK

LIKNANDE INLÄGG

0 2130

0 1865