Sprintfavoriter som höll

Sprintfavoriter som höll

0 1002

Hanna Falk och Emil Jönsson – det var två favoriter som höll när sprinten avslutade skid-SM i Ånnaboda i ett ymnigt snöfall.

Två ruskiga ryck i den branta pulkabacken avgjorde definitivt till Hanna och Emils fördel. Både Hanna Falk, IFK Ulricehamn, och Emil Jönsson, IFK Mora, vann med tre sekunders marginal till respektive tvåa, Magdalena Pajala, Piteå Elit, och Teodor Peterson, IFK Umeå.

– Jag är jättenöjd. Allt har fungerat klockrent, sa Hanna Falk direkt i SvT.

– I dag ville jag visa att jag kunde åka snabbt och är jättenöjd med att jag lyckades, fortsatte hon och hoppades förstås att hennes insats skulle räcka till en VM-biljett.

IMG_0329
De tre medaljörerna i tät. FOTO: MIKAEL BILOCK

– Det är roligt med den tuffa konkurrensen även om blir det pressande uttagningar. Men i det stora hela är det inspirerande att tagga varandra, sa Hanna Falk som nu såg klubbkamraten Maria Nordström ta brons.

Emil Jönsson gjorde alltså också sitt avgörande guldryck i den branta pulkabacken. Teodor Peterson som tidigt i finalen tog rygg på Jönsson orkade inte svara, men fick ändå en lucka ned till resten av åkarna.

– Jag står här och njuter, sa Eml Jönsson när SvT gratulerade i direktsändning några minuter efter målgång.
– Det känns hela tiden bättre och bättre i kroppen och jag känner mig i fas med planeringen inför VM i Falun, fortsatte han.

Fjolårsmästaren på distansen Teodor Peterson från IFK Umeå har haft en tuff säsong så här långt.

– Men med de takter han visade upp i semi och final finns det en strimma av hopp. Det var hans bästa lopp den här säsongen, tyckte SvT:s expert Anders Blomquist.

– Det gick otroligt tung i prologen, men när vi hittade rätt med vallningen så kände jag mig ganska hoppfull inför finalen där målet var att  försöka hänga på Emil. Men när han gasade på i sista backen blev det för mycket för mig, men det känns ändå som ett stort fall framåt, analyserade Teodor. Jesper Modin, Piteå Elit, blev trea.

TEXT: HÅKAN BÅGENVIK
FOTO: MIKAEL BILOCK

LIKNANDE INLÄGG

0 2146

0 1945