VM-truppen presenterades i Ånnaboda

VM-truppen presenterades i Ånnaboda

0 1139

Direkt efter sprintfinalerna presenterade förbundskapten Rikard Grip den svenska VM-truppen till Falun. Och det blev en trupp utan några stora överraskningar som lanserades i Ånnaboda.

– Vårt mål är att ta fem VM-medaljer, eller lika många som Sverige har tagit totalt på de tre senaste hemmamästerskapen, förklarade Rikard Grip.

– Det svårast var att ta ut truppen till damernas sprint, fortsatte han. Det är många som har gjort fina resultat den här säsongen, därför var det en tuff utmaning att hitta en balans. Men nu känner jag att vi gjort det, sa Rikard Grip och berättar att det finns fem sprinttjejer i truppen.

Hanna Falk och Magdalena Pajala som blev etta och tvåa i dagens SM-sprint fick varsin VM-biljett, liksom Jennie Öberg – trots att hon inte kunde åka den avslutande SM-sprinten.

– Det kan vara klokt att ha några veckor till på sig, menade SvT:s expert Anders Blomquist om laguttagningen på damsprintsidan. Då kan man vänta in i det sista och se vem som är i bäst form. Kanske blir det en intern uttagning efter världscupen i Östersund.

Som väntat  fanns annars Charlotte Kalla, Emma Wikén, Anna Haag, Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson i truppen. Dessutom tillkommer Sofia Bleckur och alltså sprinttjejerna Falk, Pajala och Öberg. Maria Rydqvist är reserv på hemmaplan.

IMG_0119
Johan Edin – en av de sista åkarna in i Rikard Grips VM-trupp. FOTO:MIKAEL BILOCK

På herrsidan var Calle Halfvarsson, John Olsson, Marcus Hellner, Daniel Richardsson och Lars Nelson rätt givna. Nu fick även Martin Johansson en VM-biljett efter fina insatser den här säsongen. På sprintsidan togs Emil Jönsson, Teodor Peterson och Johan Edin ut. Carl Quicklund är med som sprintreserv på hemmaplan.

Veteranen Anders Södergren, som gjorde en strålande SM-insats i går och knep brons på 15 km fick ingen direkt VM-plats. Han är reserv på hemmaplan, framförallt för att kanske åka den avslutande femmilen.

TEXT:HÅKAN BÅGENVIK
FOTO STARTSIDA: NILS JAKOBSSON/BILDBYRÅN

LIKNANDE INLÄGG

0 2129

0 1859