På arenan

På arenan

Inne på Örebro skidstadion har du bästa tänkbara överblick och kan se alla åkare starta, varva och gå i mål.

Om vi blickar tillbaka, bara tio år, blir det väldigt tydligt att längdskidtävlingarna har utvecklats en hel del. Istället för att åkarna startar och försvinner ut från stadion på ett milspår och blir borta i trettio minuter, håller man i allmänhet dagens tävlingar på betydligt kortare spårslingor.

Naturligtvis är detta till glädje för dig som besökare inne i skidstadion. Via vår storbildsskärm får du som stadionbesökare full koll på allt som händer i skidspåren ute i skogen, tillsammans med alla mellantider.

TÄVLINGSSPÅR AVLYSTA

SM-banorna (konstsnöspåret och stadionområdet) är avlyst för allmänheten från söndag 25/1 kl 18:00 till söndag 1/2 kl 22:00. I övrigt finns inga begränsningar för spårsystemet som utgår från Ånnaboda.

ARENASKISS

Nedan finns en arenaskiss över Örebro skidstadion i Ånnaboda. Klicka här för att öppna kartan i Pdf-format.

 

Ånnaboda Skidstadion, områdeskarta ver 1.2 (utan ram)

 

 

ANKOMST TILL ARENAN

Vid ankomst till skidstadion, möts du av funktionärer som visar dig till rätta. Först kommer du in på marknadsplatsen, där det förutom en del utställare finns möjlighet att handla lunch och fika i form av ”eat and go”. Härifrån kan du också följa tävlingarna vad gäller start och mål, samt varvning. De stunder när åkarna inte befinner sig på stadion, ser du dem på storbildsskärm. I nära anslutning till området hittar du även toaletter.  I händelse av olycka finns även räddningstjänst och ambulans på plats.

PUBLIK LÄNGS MED SPÅRET

Om du hellre vill följa tävlingarna ute i skogen följer du vägvisarna till anvisade åskådarplatser. Tänk på att inte kliva i spåren och respektera vänligen funktionärernas anvisningar. Vid åskådarplatserna finns även möjlighet att handla något enklare att äta i väntan på skidåkarna.

NÄR TÄVLINGEN ÄR ÖVER

Efter avslutad tävling arrangeras prisceremoni på skidstadion och därefter är det dags att återigen kliva på bussen som tar dig/er tillbaka till parkeringarna. Bussarna avgår från samma plats som du klev av på när du kom till skidstadion. Tänk på att ta med dig eventuellt skräp hem eller slänga det på anvisade platser.