Trafik & Parkering

Trafik & Parkering

PARKERING OCH RESA MED BIL

Kör mot Garphyttan/Ånnaboda, vägbeskrivning finns här. Åskådarparkering för längdskidor, skidorientering, draghund och skridskor sker på anvisad plats i Garphyttan. P-avgift 50:-, betalas kontant. Tänk på miljön och samåk gärna – Gratis parkering om det är minst tre vuxna i bilen.

Från åskådarparkeringen går det bussar till skidstadion, busstransporten ingår i entrébiljetten. Entrébiljett (100:-/dag) löses i förväg på Ticnet eller via Örebrokompaniet, alternativt direkt innan påstigning av bussen. Kortbetalning finns, men kan ta lång tid. Barn under 16 år är gratis. Observera att veckobiljett ej går att köpa på plats! Läs mer om biljetter här.

Parkeringen öppnar enligt följande schema:

Onsdag (28/1) – 9.30

Torsdag (29/1) – 8.00

Fredag (30/1) – 7.30

Lördag (31/1) – 7.30

Söndag (1/2) – 8.30

Sista bussen från skidstadion går:

Onsdag (28/1) – 15.00

Torsdag (29/1) – 16.30

Fredag (30/1) – 16.00

Lördag (31/1) – 16.30

Söndag (1/2) – 14.30


TÄVLANDE, SERVICEPERSONAL, ETC.

Tävlande, press, funktionshindrade och VIP får åka upp till Ånnaboda. Bilen ska ha P-dekal väl synlig i framrutan. Vid ankomst till Garphyttan blir du skyltad in i samhället. Där kommer du att få din P-dekal om du inte redan fått en sådan. Dekalen fäster du i övre vänstra hörnet på framrutan. Ingen bil utan dekal får köra upp till Ånnaboda.

Parkering för tävlande sker på gärde 500 meter för målområdet. Här får också vallare och servicepersonal parkera. Det finns möjlighet att köra upp och lasta av vid vallabodarna men ingen parkering får ske.  När du kört genom Garphyttans samhälle och ska upp till Ånnaboda är vägen enkelriktad. Du som ska upp och och lasta av utrustning kör i högra körfältet, lastar ur din utrustning. Följ därefter anvisning tillbaka till parkeringen. Du som ska direkt till parkeringen lägg dig i vänster körfält och följ P-vakternas anvisningar.

 

TRAFIKOMLÄGGNINGAR I GARPHYTTAN OCH ÅNNABODA
Från onsdag 28 januari till söndag 1 februari kommer det att bli avstängningar och enkelriktningar på vägarna i området mellan Garphyttan och Ånnaboda. Alla utfarter från Ånnaboda, bl.a. över skjutfältet, Storstenshöjden samt Matsabacken, kommer att vara enkelriktade och öppna endast för transporter ut från tävlingsområdet. Boende i området kommer att märka av arrangemanget men med förhoppningar om att olägenheter inte uppstår.

Tänk på att följa skyltning och anvisningar från funktionärer. FMCK Örebro kommer att stå vid kritiska punkter för att dirigera trafiken. Viktigt att du visar respekt och följer deras anvisningar, så att alla kommer fram till tävlingarna på ett säkert sätt.