Om Örebro Skidallians

Om Örebro Skidallians

Örebro skidallians är ett samarbete mellan föreningarna Almby IK, Garphyttans IF och Karlslunds IF skidor. Alla dessa bedriver skidverksamhet i Örebroregionen.

Alliansens uppgift är att gemensamt kunna genomföra större arrangemang och tävlingar. Under vintern 2014 arrangerades JVM test och Scandic cup med Sveriges bästa juniorer mellan 17 och 20 år.

2015 har skidalliansen fått i uppdrag av Svenska Skidförbundet att arrangera skid-SM. Tävlingarna avgörs i Ånnaboda, Örebro.

 

Almby IK

AIK-marke (frilagd) Almby Idrottsklubb bildades den 23 september 1923 av ungdomar som ville spela fotboll och bandy. Idag bedriver föreningen en omfattande verksamhet inom idrotterna cykel, orientering och skidor. Klubben har över 500 medlemmar och en klubbstuga som ligger vid det välkända Markaspåret, strax söder om Örebro Universitet. Skidsektionen har vuxit snabbt under de senaste åren och ungdomsverksamheten är intensiv.

Garphyttans IF

Garphyttan-logo01 Garphyttans IF grundades 1929 och har för närvarande drygt 600 medlemmar. Föreningen har flera sektioner och förutom en stor skidsektion finns sektioner för fotboll, innebandy och orientering. Verksamheten bedrivs främst i Garphyttan och vid Örebro skidstadion i Ånnaboda. Skidsektionen har en stor verksamhet med ett hundratal aktiva ungdomar som har haft stora framgångar på senare år. Flera av åkarna finns bland de mest lovande i sina åldersgrupper.

Karlslunds IF skidor

kif_285x285 Karlslunds IF är en av de större skidklubbarna i Sverige och har varje år framskjutna placeringar i vasaloppet. Klubben har totalt ca 200 aktiva i alla åldrar. Varje år arrangeras vasaloppsresor till både Tjejvasan, Öppet spår och Vasaloppet. Klubben arrangerar också Wadköpingsloppet i början på februari som är seedningsgrundande för Vasaloppet